Foto: DELFI
Šī domes sasaukuma laikā Rīgas sabiedriskā transporta tarifi nemainīsies, apliecināja Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Viņš uzsvēra, ka pašvaldība sabiedriskā transporta tarifus galvaspilsētā nemainīs. "Šī domes saukuma laikā nekas netiks mainīts," sacīja Ušakovs.

Vērtējot iespējas samazināt RS biļešu cenas, sakārtojot uzņēmuma administrāciju un tādējādi ietaupot līdzekļus, Rīgas mērs atzina, ka to nevar prognozēt, jo jāņem vērā gan degvielas cenas, gan elektroenerģijas tarifi. "Minēšu divus faktorus – paskatieties, cik daudz "Statoil" degvielas uzpildes stacijās maksā benzīns. Tas ir ļoti būtisks faktors, kas ir jāņem vērā, runājot par tarifiem. Tas pats attiecas uz "Latvenergo" elektrības tarifiem. Tomēr, kā jau teicu, šī domes sasaukuma darba laikā mēs tarifus turēsim esošajā līmenī un cīnīsimies ar administratīvajām lietām," viņš klāstīja.

Ušakovs arī minēja, ka svarīga ir infrastruktūras attīstība, un, ja tai pietrūks līdzekļu, pašvaldība tos meklēs RS bilancē. "Katrā ziņā ir jāatrod līdzsvars starp sabiedriskā transporta pieejamību un tā kvalitāti," viņš norādīja.

Kopš 2010.gada sākuma brauciens RS autobusos, tramvajos un trolejbusos maksā 50 santīmu, bet, pērkot biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, - 70 santīmu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!