Pašlaik uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā ir pieteikusies jau 21 svētceļnieku grupa jeb kopumā vairāk nekā 1000 svētceļnieku, informēja Aglonas bazilikas Informācijas centra vadītāja Ruta Giluče.
Pašlaik tālākais ceļš uz Dievmātes svētkiem Aglonā jāmēro Sv.Simona un Sv.Helēnas baznīcas korim un orķestrim no Minskas Baltkrievijā. Kora un orķestra sastāvā ir aptuveni 100 cilvēki.

Kā pastāstīja Aglonas bazilikas Informācijas centra vadītāja, tāpat kā aizvadītajā nedēļā, bazilikas teritorijā joprojām notiek aktīva gatavošanās svētkiem. "Rosība ir liela un nepārtraukta. Darām visu savu iespēju robežās, lai cilvēkos, kuri ieradīsies uz svētkiem, būtu šī svētku sajūta," sacīja Giluče.

Tirdzniecībai Aglonas bazilikas teritorijā tirgotāji varēs pieteikties no 4.augusta. Kā ik gadu, būs atļauts tirgot pārtikas preces, bezalkoholiskos dzērienus un kulta priekšmetus.

Aglonas bazilikas Informācijas centrā prognozēja, ka pirmās svētceļnieku grupas Aglonā varētu ierasties 11.augustā un 12.augustā, savukārt Jauniešu dienu organizatori - pat agrāk.

11.augusts šogad būs slimniekiem veltītā diena, kas sāksies plkst.7 ar Sv.Misi. Plkst.11 būs Rožukronis, bet plkst.12 sāksies Sv.Mise, kuru vadīs un svētību slimniekiem sniegs bīskaps Jānis Bulis. Plkst.18.30 būs Vesperes, bet plkst.19 - Sv.Mise un Dievmātes litānija.

12.augusts Aglonas bazilikā būs ģimeņu diena. Plkst.7 un 9 būs Sv.Mises, plkst.10 baznīcas apakšējā stāvā notiks konference vecākiem, kuru vadīs priesteris Juris Jalinskis, plkst.11 - Rožukronis, plkst.13 - Sv.Mise un laulības solījuma atjaunošana, kuru vadīs bīskaps Jānis Bulis, plkst.14 baznīcas apakšējā stāvā paredzēts pasākums ģimenēm, kuru vadīs priesteris Juris Zarāns, plkst.18.30 - Vesperes, bet plkst.19 - vakara Sv.Mise saderinātajiem un Dievmātes litānija priestera Jura Zarāna vadībā. Plkst.24 bazilikā notiks nakts vigilija.

13.augusta līdz 15.augustam Aglonā Dievmātes svētku laikā notiks arī IV Latvijas Jauniešu dienas. Jauniešu dienām būs ekumenisks raksturs, uz tām aicināti ne tikai katoļu jaunieši, tās ir atvērtas arī citām konfesijām un visiem interesentiem. IV Latvijas Jauniešu dienu tēma būs atbilstoša XXIII Pasaules Jauniešu dienu tēmai - "Kad nāks pār jums Svētais Gars, tad jūs saņemsiet Viņa spēku un jūs būsiet mani liecinieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!