Foto: DELFI Aculiecinieks

No piektdienas uz diviem mēnešiem slēgs autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) 300 metrus garu posmu Skaistkalnē (55,36.-55,66. km), kur tiks pārbūvēta kanalizācija, informēja Latvijas valsts autoceļu pārvaldītājā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Pēc LVC paustā, slēgto posmu iespējams apbraukt pa valsts vietējiem ceļiem Likvertene–Jaunsaule–Skaistkalne (V1020), Ērgļi–Rūpnieki (V1046) un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes (V1003).

Jūnija beigās sākās pārbūves darbi autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai (47,05.-55,80. km), kur piecos būvdarbu posmos satiksmi regulē ar luksoforiem.

Būvdarbus posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai veic "Igate", tiem pavisam paredzētas 270 kalendārās dienas, kuru laikā tiks pārbūvēta ceļa sega, atjaunota ūdens novades sistēma un autobusu pieturvietas. Pārbūvēs tiltu pār Iecavu un atjaunos pār Mēmeli. Darbu līgumcena ir 8,373 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

LVC izveidoti 2004. gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!