Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja amatam pieteikušies divi pretendenti, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas (TM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte. Uz Rīgas apgabaltiesas vadītāja amatu pieteicies pašreizējais apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Juris Stukāns un Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja Sandra Strence.
Konkurss izsludināts šā gada sākumā, nosakot, ka pieteikšanās termiņš beidzas 15.februārī. Saskaņā ar 2006.gada 21.jūlija TM apstiprināto kārtību par apgabaltiesas priekšsēdētāja amata kandidāta izraudzīšanu un virzīšanu, konkurss izsludināts, nosūtot informāciju tiesnešiem elektroniski. Minētā kārtība nosaka, ka tiesnesim, kurš vēlas kandidēt uz apgabaltiesas priekšsēdētāja amatu, Tiesu administrācijā ir jāiesniedz pieteikums, kā arī konkrētās tiesas darbības attīstības koncepcija.

Saskaņā ar likumu "Par tiesu varu", apgabaltiesas priekšsēdētāju pēc tieslietu ministra un Augstākās tiesas priekšsēdētāja kopīga priekšlikuma uz pieciem gadiem ieceļ amatā Saeima. Kandidātu izraudzīšanu nodrošinās tieslietu ministra izveidota komisija, kuras sastāvā ir Augstākās tiesas, Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas pārstāvji. Par komisijas vadītāju apstiprināts Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Konkursa komisijai būs jānovērtē abus pretendentus un jāziņo tieslietu ministram par tālāko rīcību – apgabaltiesas priekšsēdētāja kandidāta virzīšanu vai nevirzīšanu apstiprināšanai amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!