Foto: F64
Uz Rīgas Juridiskās augstskolas rektora amatu pretendē tikai ārzemnieki, informēja augstskolā.

Augstskolas direktore Karīna Kulberga skaidroja, ka visi pieteikumi saņemti no citu valstu pilsoņiem. Kulberga apliecināja, ka visi kandidāti nāk no Eiropas Savienības valstīm. Viņa gan atteicās atklāt, cik daudz kandidātu pieteikumu ir saņemts, tomēr apgalvoja, ka ir "labs skaits kandidātu".

Izglītības iestādes vadība ir gandarīta par rektora amata kandidātiem un ir priecīga par kandidātu profesionalitāti. Patlaban valde izvērtē saņemtos iesniegumus un lemj par turpmāko rīcību kandidātu atlasē. Labākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām.

Rektora amata kandidāta izvēles process varētu noslēgties marta sākumā.

Kā ziņots, Rīgas Juridiskā augstskola izsludināja pieteikšanos rektora amatam. Pašlaik augstskolas rektora amatā strādā Džordžs Ulrihs.

Rektora amata termiņš ir trīs gadi ar iespēju tikt pārvēlētam. Rektors ir atbildīgs par izglītības iestādes akadēmisko vadību, kā arī turpmāko attīstību un stratēģisko virzību.

Kandidātam jābūt doktora grādam tiesību zinātnē vai līdzīgā disciplīnā, akadēmiskajām publikācijām. Kandidātam jāpiemīt līdera dotībām, kā arī pieredzei universitātes vai citas institūcijas vadībā, kā arī ļoti labām angļu valodas zināšanām. Amata kandidātam tāpat jāpiemīt spēcīgām analītiskām spējām un stratēģiskai un radošai domāšanai, prasmei darboties kā patstāvīgi, tā arī grupā, jābūt labiem akadēmiskajiem kontaktiem kā ārzemēs, tā arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!