Foto: LETA
Salu tilta braukšanas joslām virzienā uz centru no pirmdienas, 29.jūnija, sāksies asfaltbetona seguma ieklāšanas darbi, tādējādi satiksmei slēgs vienu braukšanas joslu, pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

Viņa informēja, ka asfaltbetona segumu ieklāšanas darbi Salu tilta posmā no Lucavsalas līdz Krasta ielai notiks nakts laikā no pulksten 20 līdz pulksten 6, un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem virzienā uz centru līdz 3.jūlijam.

Savukārt virzienā no centra uz Pārdaugavu satiksme tiks organizēta kā līdz šim – pa divām malējām braukšanas joslām, piebilda Dišlere.

Pēc viņas teiktā, ņemot vērā būvdarbu plānu, no 5.jūlija satiksme tiks pārorganizēta pa četrām jaunizbūvētajām braukšanas joslām uz Salu tilta, lai būvdarbu veicēji varētu uzsākt pēdējā posma būvniecības darbus – brauktuvju seguma atjaunošanu virzienā uz Pārdaugavu.

Rekonstrukcija tiek veikta lielajam un mazajam tiltam pār Daugavu, septiņām estakādēm un četriem gājēju tuneļiem. Tāpat renovācijas laikā uzstādīs LED apgaismojumu, savukārt gājēju drošībai uzstādīs videokameras tuneļos. Renovācijas laikā demontēs brauktuves segumu, izbūvēs jaunas dienesta ietves, ierīkos jaunas deformācijas šuves, tāpat izbūvēs jaunas brauktuves hidroizolācijas un tiks atjaunots segums. Tāpat uzlabos tilta balstus, atjaunos laiduma konstrukciju betona virsmas, savukārt tilta galos tiks pastiprinātas laiduma konstrukcijas augšējās plātnes. Par darbu veikšanu atbildīga pilnsabiedrība "LNK Industries Group".

Salu tilta rekonstrukcijas projekta īstenošanai 2014.gadā nepieciešamais finansējums bija 4,4 miljoni eiro, savukārt projekta pabeigšanai 2015.un 2016.gadā kopējais nepieciešamais finansējuma apmērs ir attiecīgi 5,8 miljoni eiro un 1,1 miljons eiro, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!