Foto: LETA
Pagājušajā diennaktī mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem Latvijas iedzīvotājiem, kas guvuši ziemai raksturīgas traumas.

Aizvadītajā diennaktī uz slidenām ietvēm un ceļiem paslīdējuši, nokrituši un guvuši traumas 14 cilvēki, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Latgalē reģistrēti septiņi šādi gadījumi, Rīgā - pieci, bet Vidzemē divi gadījumi. Cietušie ir guvuši šādiem negadījumiem raksturīgas traumas - ir lauztas rokas, kājas, gūtas galvas traumas, vienā gadījumā cietušajam konstatēti ribu lūzumi. Cietuši ir gan gados jauni cilvēki, gan arī sirmgalvji.

Vidzemē uz kāda slēpošanas kalna kritusi 41 gadu veca sieviete un ar slēpju malu sagriezusi sev kāju. Cietusī ar vaļēju brūci nogādāta slimnīcā.

Trīs cilvēki aizvadītajā diennaktī cietuši no ķermeņa atdzišanas vai apsaldējušies, diemžēl viens atgadījums bijis letāls, informēja Bukša. Rīgā uz ielas atrasts miris 45 līdz 50 gadus vecs vīrietis, iespējamais nāves cēlonis ir ķermeņa atdzišana.

Tāpat Rīgā, Centrāltirgus rajonā atrasts guļam alkohola reibumā 37 gadus vecs vīrietis. Cietušais ar ķermeņa atdzišanu nogādāts slimnīcā.

Zemgalē ledū ielūzis 38 gadus vecs zemledus makšķernieks. Ielūzušo izglābis viņa draugs, bet cietušais ūdenī atradies aptuveni desmit minūtes un viņam konstatēta ķermeņa atdzišana līdz 34,2 grādiem. Makšķernieks atteicies doties uz slimnīcu, tāpēc medicīniskā palīdzība viņam sniegta notikuma vietā.

Latgalē mediķi nogādājuši slimnīcā 44 gadus vecu vīrieti, kurš pirms apmēram nedēļas alkohola reibumā bija apsaldējis pēdas, bet tikai vakar meklējis ārstu palīdzību. Mediķi vīrietim konstatēja neārstētus apsaldējumus ar audu atmiršanu, un vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Latgalē applaucējumus guvusi 49 gadus veca sieviete, kura alkohola reibumā darbojusies virtuvē un uzgāzusi sev virsū katliņu ar karstu buljonu. Cietusī ar augšstilbu applaucējumiem nogādāta slimnīcā.

Latgalē traumas guvis arī 65 gadus vecs velosipēdists, kurš alkohola reibumā ar velosipēdu bija devies pēc alus. Vīrietis no velosipēda nokritis un ar augšstilba kaula lūzumu un mugurkaula traumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē aizvadītajā diennaktī 35 gadus vecu vīrieti uz ielas rokā sakodis svešs suns.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1252 izsaukumiem, no tiem 247 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!