Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien dienas vidū pa vienu braukšanas joslu atjaunota transporta satiksme, kas uz Tallinas šosejas (A1, 67 km.) pie Oltūžiem bija bloķēta avārijas dēļ.

Kā ziņots, pulksten 1.39 notika vairāku automašīnu sadursme un satiksme tur bija pilnībā bloķēta, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centrā.

Negadījumā vietā brauktuvi aizšķērso apgāzusies kravas automašīna un rīta pusē uzņēmumam nebija informācijas, kad tiks nodrošināta tehnika auto evakuēšanai.

LVC precizē, ka apbraucamais ceļš caur Aloju pa autoceļiem Kocēni–Limbaži–Tūja(P11), Limbaži–Aloja(P13) un Ainaži–Matīši(P15).


Uzņēmumā atgādina, ka trešdienas rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!