Naudas trūkuma dēļ uz vairākiem gadiem tiks atlikta noteikumu izstrāde, lai noteiktu kārtību, kādā valsts sniedz palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekiem vai dzīvokļu īpašniekiem, paredz pirmdien valdības komitejā pieņemtais lēmums.

Saskaņā ar likumu "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" ir jāizstrādā noteikumi par kārtību, kādā valsts sniedz palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekiem vai dzīvokļu īpašniekiem par valsts nozīmes kultūras pieminekli atzītas dzīvojamās mājas restaurācijai, dzīvojamās mājas renovācijai, ja tās tehniskais stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai, kā arī tādas dzīvojamās mājas renovācijai, kurā jālikvidē terora akta, avārijas, stihiskas nelaimes vai citas katastrofas sekas.

Ekonomikas ministrija norāda, ka valdības rīcības plāns neparedz atbalstīt šādu dzīvojamo māju atjaunošanu un 2008. un 2009.gadā nebija piešķirts finansējums šāda atbalsta sniegšanai. Finansējums dzīvokļu jautājumu risināšanai neesot paredzēts arī 2010.gadā.

Ekonomikas ministrija, ņemot vērā, ka arī 2011.gadā būs nepieciešamība samazināt valsts budžeta izdevumus, lūgusi pagarināt noteikumu izstrādi līdz 2013.gada 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!