Foto: LETA
Konkursā uz vakanto Latvijas Institūta (LI) direktora amatu ir saņemti seši pieteikumi, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte.

Pretendentu atlase notiek trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiek izvērtēti iesniegtie dokumenti un pretendenta atbilstība obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes vērtībām, zināšanu pārbaude par valsts pārvaldes darbību un iestādes pamatprincipiem, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par institūta nākotnes prioritātēm. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, organizācijas vērtību apzināšanos, orientāciju uz attīstību.

Konkursa komisijai lēmums ir jāpieņem līdz nākamā gada 5.janvārim un atbilstošākais pretendents jāiesaka ārlietu ministram.

Vēstīts, ka LI līdzšinējā vadītāja Karina Pētersone pameta šo amatu, jo oktobrī sāka pildīt Saeimas ģenerālsekretāra amata pienākumus.

Kopš 2012. gada marta LI ir valsts tiešās pārvaldes iestāde, kas atrodas ārlietu ministra pārraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!