Uzlabos Kobes pilsētas dāvinātā un "Laimas" pulksteņu darbību, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga uzdevumā pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" veiks steidzamus pasākumus, lai novērstu defektu pulksteņu darbībā.

Pilsētas izpilddirektors uzskata par nepieņemamu situāciju, ka divi no centrālajiem pilsētas pulksteņiem regulāri rāda nepareizu laiku, neskatoties uz faktu, ka tie vairākas reizes dienā tiekot regulēti ar satelīta signālu.

"Rīgas gaismas" tehniskais direktors Normunds Rikards skaidro, ka neprecizitātes minēto pulksteņu darbībā galvenokārt rodoties elektropadeves traucējumu rezultātā. Tādēļ steidzami Šveicē tikšot pasūtīti jauni akumulatori novecojošo vietā, kurus, iespējams, uzstādīs jau pēc nedēļas. "To darbībai vajadzēs mazināt elektropadeves traucējumu radītos riskus. Izmaksas nebūs lielas – apmēram 700 latu," skaidro Rikards. Savukārt "Laimas" pulkstenim līdz vasarai tikšot arī nomainīts kabelis, kurš nodrošina pastāvīgo spriegumu.

Aģentūras pārstāvis cer, ka minētie pasākumi uzlabos abu pulksteņu darbību. Savukārt Grīnbergs sola sekot, lai tie turpmāk "pēc iespējas mazāk kaitinātu rīdziniekus un pilsētas viesus ar savu neprecīzo darbību."

Kā zināms, "Laimas" pulkstenis atrodas netālu no Brīvības pieminekļa uz Aspāzijas bulvāra un Kaļķu ielas stūra, bet Rīgas sadraudzības pilsētas Kobes dāvātais pulkstenis pie Latvijas Mākslas akadēmijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!