Pēc Latvijas tirgotāju asociācijas (LTA) lūguma Rīgas domes Drošības un kārtības komiteja piektdien tikās ar uzņēmējiem, kuri satraukušies par domes lēmumprojektiem saistībā ar alkoholisko dzērienu tirdzniecības ierobežojumiem.
Tikšanās laikā komitejas deputāti un uzņēmēji uzklausīja viens otra viedokli. Komitejas vadītājs Andrejs Viks aicināja uzņēmējus uz sadarbību, lai kopīgi strādātu alkoholisko dzērienu tirdzniecības optimizācijas virzienā un izskaustu alkohola nelegālo ražošanu un tirdzniecību Rīgā.

Komiteja no uzņēmējiem gaida priekšlikumus, kā sakārtot alkohola tirdzniecības jautājumus Rīgā, kas uzlabotu sabiedrisko kārtību un drošību galvaspilsētā. Drošības un kārtības jautājumu komiteja ceturtdien konceptuāli atbalstīja ideju no 2002. gada 1. janvāra Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā mazumtirdzniecības vietās, ieskaitot benzīntankus, bet izņemot restorānus, bārus un kafejnīcas, noteikt alkoholisko dzērienu tirdzniecības laiku no plkst. 7 līdz plkst. 24, nakts stundās to aizliedzot. Komiteja nolēma nodot lēmuma projektu apspriešanai, lai varētu to sagatavot izskatīšanai Rīgas domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!