Šodien kārtējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta uzraudzības padomes sēdē nolemts sākt sarunu procedūru par jaunās bibliotēkas ēkas projektēšanu ar kompāniju “Hill International Inc”.
Kā informēja valsts aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”“ preses sekretārs Rolands Puhovs, uzraudzības padome, kas ir Ministru kabineta deleģēta institūcija un kuru vada finanšu ministrs, pieņēma lēmumu par iepirkuma komisijas sastāvu un darba uzdevumu. Līdz ar to dota atļauja sarunu procedūras uzsākšanai ar “Hill International Inc” par bibliotēkas ēkas projektēšanas darbu veikšanu atbilstoši Iepirkuma uzraudzības biroja rekomendācijām.

Padome nolēma nākamajā sēdē apstiprināt visu nepieciešamo dokumentāciju līguma noslēgšanai ar projektēšanas kompāniju “Hill International Inc”.

Tāpat nolemts bibliotēkas grāmatu krātuves Silakrogā jaunceļamajai katlumājai izmantot šķidro gāzi kā kurināmā veidu. Analizējot iespējamos risinājuma variantus - izmantot dīzeļdegvielu, šķeldu, sašķidrinātu gāzi vai dabasgāzi, ņemtas vērā projekta izveides, izbūves un gada ekspluatācijas kopējās izmaksas.

Šķidrinātā gāze ir tīra un videi draudzīga, turklāt ar relatīvi stabilu cenu, jo šis kurināmais ir naftas pārstrādes procesa “atkritumi”, un cena nav saistīta ar dabas gāzes cenu. Pašas katlumājas izbūve, kas pielāgota šķidrajai gāzei, ir ekonomiski izdevīgāka, norādīja Puhovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!