Par Iecavas internātskolas audzinātājas Vijas Kniplokas vardarbīgo un cietsirdīgo rīcību pret bērniem savāktas jau daudzas bijušo audzēkņu un skolas darbinieku liecības.
Prokurors Aivars Circenis BNS informēja, ka šajās dienās notiks arī Kniplokas pašreizējās audzināmās klases bērnu liecību savākšana. Pēc tam, kad liecības tiks apkopotas, ap 8.janvāri uz pratināšanu tiks izsaukta iespējamā pāridarītāja.

Kniploka ir audzinātāja 3.klases 14 bērniem, kuriem ir psihiskās attīstības traucējumi.

Pēc šī brīža 10 dienu laikā prokuratūra izlems, vai izvirzīt Kniplokai apsūdzību.

Šobrīd prokuratūrā saņemtas vairākas Kniplokas bijušo audzēkņu liecības, kas liecina, ka viņa jau daudzus gadus izmantojusi savas "audzināšanas metodes" pret bērniem - situsi, sodījusi, liedzot ēst, nelaižot ekskursijās un līdzīgi psiholoģiski un fiziski ietekmējusi bērnus.

19.decembrī Iecavas internātpamatskolas vadība uz aizdomu pamata par cietsirdību un sadismu pret bērniem atstādināja Kniploku. Savukārt Bauskas rajona prokuratūra ierosinājusi krimināllietu pēc bērnu vecāku un skolas pasniedzēju iesniegtajiem materiāliem.

51 gadu vecā audzinātāja skolā strādā jau aptuveni 30 gadus, un bērni jau kopš tā laika esot cietuši no Kniplokas "audzināšanas metodēm". Tomēr iepriekšējā internātskolas direktore nav bijusi spējīga apturēt audzinātājas uzvedību - Kniploka uzvedas kā vadone, viņa pretojas vadības teiktajam.

Jaunā direktore Judīte Rubina darbā stājusies šovasar un jau atstādinājusi sadistisko audzinātāju no darba, bet Kniploka tomēr ierodas skolā. Savukārt skolas vadība nepielaiž viņu pie bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!