Foto: F64

Suminot jauno Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere izcēla Francijas tautas saprātīgo izvēli, kā arī uzsvēra Francijas ekonomikas nozīmīgumu Latvijai.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis centrists Emanuels Makrons, pārspējot galēji labējo Marinu Lepēnu, liecina aptauju veicēju sākotnējās rezultātu prognozes.

"Liels gandarījums, ka Francijas tauta ir izdarījusi saprātīgu izvēli. Ir pamats domāt, ka prezidents Makrons spēs daudz ko izdarīt, lai iekustinātu un atdzīvinātu Francijas ekonomiku, kā arī cīnītos ar tur ārkārtīgi augsto jauniešu bezdarbu," sacīja Vaidere.

Eiropas Parlamenta deputāte arī īpaši atzīmēja Francijas ekonomikas veselību, kas ir svarīga arī Latvijai, kā saņēmējvalstij Eiropas Savienībā. "Ja Francijas ekonomika ir labā stāvoklī, tad arī mēs varam cerēt uz lielākiem līdzekļiem no Eiropas fondiem," sacīja Vaidere.

Deputāte norādīja, ka jaunajam Francijas prezidentam priekšā ir ļoti grūts darbs, jo viņa pārstāvētajai partijai nav vairākuma parlamentā. Tiesa, viņa informēja, ka tas var mainīties pēc vēlēšanām jūnijā.
Tāpat Vaidere pauda gandarījumu, ka šajās vēlēšanās cilvēki neuzķērušies uz Krievijas izplatītajām viltus ziņām un hakeru nopludinātajiem dokumentiem par Makronu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!