Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Vairākās slimnīcās pieņemts lēmums priekš Covid-19 pacientiem iepriekš pielāgotās gultas pārprofilēt atpakaļ uz parastajām, valdības sēdē otrdien, 20. aprīlī, ziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Viņa informēja, ka tāds lēmums pieņemts, jo ir pieaugusi parasto stacionāro gultu noslodze, kas nav speciāli pielāgotas Covid-19 pacientiem. "Apstākļu spiesti esam šobrīd atprofilēt atpakaļ Covid-19 gultas, lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu ne-Covid-19 pacientiem," sacīja Heiberga.

Pirmās slimnīcas, kuras jau nedēļas beigās atgriezīsies ierastajā kārtībā, būs Jūrmalas un Aizkraukles slimnīcas, sacīja Heiberga.

Tāpat viņa sacīja, ka ir pieaudzis izsaukumu skaits saistībā ar Covid-19 saslimšanu – iepriekšējā nedēļā tie bija vidēji 90, bet nedēļu iepriekš – 82 izsaukumi nedēļā, kas saistīti ar Covid-19.

Kā sacīja Heiberga, augstākā intensīvās terapijas gultu noslodze, kas ir tuvāk 80%, ir lielajās universitātes slimnīcās, bet zemāka – atsevišķās reģionālajās slimnīcās, kur var būt arī 40%. Savukārt Covid-19 pacientiem veltīto intensīvās terapijas gultu noslodze palielinās, norādīja Heiberga.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionāros ievietoti 86 Covid-19 pacienti, bet 93 izrakstīti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Kopējais Latvijas slimnīcās esošo ar koronavīrusa izraisīto slimību sirgstošo pacientu skaits ir 685.

Vidēji smagā stāvoklī slimnīcās atrodas 607 pacienti, bet smagā - 78.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 93 pacienti.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 11 174 ar Covid-19 sasirgušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!