Foto: stock.xchng
Aizvadītajā diennaktī salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu pieaudzis no ķermeņa atdzišanas cietušo cilvēku skaits, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Rīgas reģionā mediķi izsaukti uz pieciem gadījumiem, kad cilvēki cietuši no hipotermijas jeb ķermeņa atdzišanas, informēja Ševčenko. Visi cietušie bijuši alkohola reibumā un ilgstoši atradušies uz ielas. No pieciem cietušajiem viena ir sieviete un četri vīrieši, cietušo vecums ir no 40 līdz 60 gadiem. Visi cietušie ir nogādāti slimnīcā.

Vidzemes reģionā aizvadītajā diennaktī no ķermeņa atdzišanas cietis 74 gadus vecs vīrietis, kas alkohola reibumā ilgstoši atradies uz ielas. Cietušais ir nogādāts slimnīcā.

Arī Zemgales reģionā aizvadītajā diennaktī viens vīrietis ir cietis no ķermeņa atdzišanas, turklāt cietušais ir guvis arī plaukstu pirmās un otrās pakāpes apsaldējumus. Arī šis cietušais alkohola reibumā ilgstoši atradies uz ielas. Cietušais ir nogādāts slimnīcā.

Ševčenko sacīja, ka nedēļas nogalē pieaudzis ķermeņa atdzišanas gadījumu skaits, īpaši Rīgas reģionā. "Visu nedēļu Rīgā bija vidēji viens šāds gadījums diennaktī. Acīmredzot laiks kļūst aukstāks un šādu traumu skaits pieaug," sacīja Ševčenko.

Kurzemes reģionā bez ceļu satiksmes negadījumiem aizvadītajā diennaktī bijusi arī viena ielas trauma, kad 79 gadus veca sieviete paslīdējusi uz slidenās ielas un lauzusi plaukstas kaulus. Cietusī ir nogādāta slimnīcā.

Arī Rīgas reģionā ielas traumu guvusi 50 gadus veca sieviete, kas diennakts tumšajā laikā iekritusi atvērtā kanalizācijas šahtā. Šahta bijusi nožogota, tomēr bijis tik tumšs, kas sieviete nožogojumus nav pamanījusi. Cietusī guvusi ciskas kaula lūzumu un nogādāta slimnīcā.

Rīgā aizvadītajā diennaktī bijusi arī trauma, kas gūta, krītot no augstuma - 26 gadus vecs vīrietis izkritis no piektā stāva un ar iespējamu mugurkaula lūzumu un smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī negadījumos ir cietuši arī bērni. Latgalē smagus apdegumus guvis 1,5 gadus vecs zēns, kurš sev uzgāzis katlu ar karstu ūdeni. Cietušais guvis 18% līdz 20% ķermeņa platības pirmās un otrās pakāpes apdegumus - sejas, krūšu kurvja, vēdera, augšstilbu un augšdelmu apdegumus. Cietušais ir pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Savukārt Zemgales reģionā traumu guvusi divus mēnešus veca meitene. Bērns ilgāku laiku nepieskatīts bija atstāts uz galda un nokritis aptuveni no viena metra augstuma. Meitene guvusi sejas kaula lūzumu un smadzeņu satricinājumu.

Zemgalē vakar 29 gadus vecs vīrietis guvis traumu darba vietā - kritis no trepēm un ar muguras sasitumiem un ribu lūzumiem nogādāts slimnīcā. Tāpat Zemgalē vakar sieviete saindējusies ar atšķaidītu etiķa esenci, ko netīšām iedzērusi. Sievietei veikta kuņģa skalošana un viņa ir nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD darbiniekiem bija jādodas uz 1216 izsaukumiem, informēja Ševčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!