Foto: stock.xchng
Pagaidām neviens oficiāls pieteikums konkursā uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu nav saņemts, bet vairāki cilvēki ir izrādījuši interesi, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Daira Apine.

Pretendentiem pieteikumi ir jāiesniedz jaunā gada pirmajā nedēļā – līdz 6.janvāra pēcpusdienai.

Pēc Apines vārdiem, informāciju par sabiedrisko radio izņēmuši trīs cilvēki, bet viņa norādīja, ka pretendentiem tas nav obligāti jādara. Iepriekš NEPLP priekšsēdis Ābrams Kleckins intervijā aģentūrai BNS prognozēja lielu interesi par sabiedriskā radio vadītāja amatu.

Latvijas Radio bez ģenerāldirektora strādā jau pusotru mēnesi, kad darbā uz Latvijas Televīziju pārgāja tā līdzšinējais vadītājs Dzintris Kolāts. Vadītāja pienākumus pašlaik pilda līdzšinējais radio Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis, kurš ir apliecinājis, ka startēs arī konkursā uz ģenerāldirektora amatu.

NEPLP pārstāvji iepriekš izteikušies, ka jaunais vadītājs būtu jāizvēlas jaunajam NEPLP sastāvam. Taču padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece norādīja, ka konkursa pretendentus pēc formālajām prasībām izvērtēs vecais padomes sastāvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!