Foto: LETA
Pēc mēnesi ilgām sarunām ar biedrību "Demokrātiskie patrioti" (DP) nacionālā apvienība VL– TB/LNNK valdes sēdē nolēmusi savos kandidātu sarakstos rudenī gaidāmajās 11.Saeimas vēlēšanās atvēlēt vietas DP ieteiktajiem cilvēkiem.

VL-TB/LNNK informē, ka Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā nacionālā apvienība vēlas redzēt juristu Jāni Bordānu, Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā - atvaļināto brigādes ģenerāli Kārli Krēsliņu, Zemgales vēlēšanu apgabala sarakstā - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieku katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņu Šicu, Latgales vēlēšanu apgabala sarakstā - juristu Jurģi Īvānu, bet Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā - arhitektu Jāni Asari.

Tiesa, DP gan norāda, ka vienošanās panākta par citiem kandidātiem. Pēc DP sniegtās informācijas, paredzēta Asara kandidēšana Kurzemes vēlēšanu apgabalā, biedrības izveidotāja un valdes priekšsēdētāja Dāvja Stalta kandidēšana Rīgas vēlēšanu apgabalā, Bordāna kandidēšana no Latgales vēlēšanu apgabala, Īvāna kandidēšana no Zemgales vēlēšanu apgabala, kā arī Krēsliņa kandidēšanu no Vidzemes vēlēšanu apgabala. Šica kandidatūra DP sarakstā nav norādīta.

VL-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Tomels portālam "Delfi" paskaidroja, ka Nacionālās apvienības izsūtītā informācija vēl neesot galīgais variants. "Rīt valdes sēdē apstiprināsim visus sarakstus, un kaut kas uzvārdus tur vēl var pamainīties," sacīja Tomels, uzsverot, ka juridiski saraksti tiks noslēgti trešdien ar VL-TB/LNNK valdes lēmumu.

Abi sarunu partneri norāda, ka DP vērtības un ideāli ir tuvi nacionālās apvienības vērtībām un ideāliem, un abas organizācijas vieno latviskās identitātes principi.

Jau ziņots, ka DP izveidoja vairāki bijušie partijas "Pilsoniskā Savienība" biedri, kas nepiekrita PS likvidēšanai un iekļaušanai partijā "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!