Foto: DELFI
Vairāki 10.Saeimā neievēlētie parlamenta deputāti pagaidām jauna darba piedāvājumus nav saņēmuši.

"Esmu atvērts interesantiem darba piedāvājumiem, bet pagaidām tie nav izteikti," atzina Andris Bērziņš (LPP/LC). Stāties bezdarbniekos Bērziņš gan neiešot. "Tas nozīmētu pazemot valsti, kurā es biju premjers," teica Bērziņš.

Oskars Kastēns (LPP/LC), kurš pirms ievēlēšanas Saeimā bija žurnālists un sabiedrisko attiecību speciālists, teica, ka esot nolēmis "ieturēt pauzi", bet pēc tam sākšot meklēt darbu un esot gatavs izskatīt visus interesantos priekšlikumus.

Ainars Baštiks (LPP/LC) teica, ka turpinās kalpot kā mācītājs Rīgas Mateja baznīcā. Bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs iecerējis arī darboties sociālajos un ģimenes lietu projektos.

Savukārt prieku par "atgūto brīvību" pauda Andis Kāposts (ZZS). Viņš nolēmis ņemt rokās motorzāģi un iztīrīt savu meža cirsmu. Vienlaikus izvēdināšot galvu no "politiskajām muļķībām", kas sadzītas galvā, sēžot Saeimā. Deputāts atzina, ka, būdams deputāts, bieži vien nevarējis rīkoties tā, kā uzskatījis par pareizu.

Jaunajā Valda Dombrovska valdībā koalīcijas deputātiem, pēc Kāposta domām, brīvības būs vēl mazāk. Kārtību, kādu plānots iedibināt jaunajā koalīcijā, Kāposts nosauca par "diktatūru".

Satraukumu par savu nākotni neizrādīja arī Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC). "Vēlēšanas nāk un iet, un vakar bija 9.Saeimas pēdējā izrāde," teica Jaundžeikars. Viņš ir nolēmis pievērsties savai zemnieku saimniecībai un autotransporta uzņēmumam, kuri gados, kad Jaundžeikars bija iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts, esot "paputējuši". "Tagad pēc ilgāka laika beidzot ieraudzīšu savu fermu, darba man pietiks," teica Jaundžeikars.

Māris Grīnblats (TB/LNNK) pastāstīja, ka no Saeimas "Visu Latvijai" -"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas saņēmis piedāvājumu no 3.novembra sākt darbu kā frakcijas vecākais konsultants.

Nākamajā Saeimā neievēlētājiem 9.Saeimas deputātiem izmaksās pabalstus saskaņā ar Kārtības ruļļa 13.panta nosacījumiem. Šī panta otrā daļa paredz, ka deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar Saeimas pilnvaru izbeigšanos, ja viņš nav ievēlēts nākamajā Saeimā, saņem vienreizēju pabalstu triju vidējo mēnešalgu apmērā.

Saeimas budžetā pabalstu izmaksām rezervēti 293 160 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!