Šodien vairāki tūkstoši interesentu vēroja pašdarināto lidaparātu konkursu "Red Bull Flugtag Rīga 2008", kas pirmo reizi notiek Rīgā.

imageFoto galerija

Pasākumu apmeklēja pārsvarā jaunieši, bet bija arī vecāka gadu gājuma cilvēki, tāpat atnākušas ģimenes ar bērniem. Cilvēki notiekošo vēroja ne tikai no AB dambja, bet arī no otra Daugavas krasta, kā arī no tiltiem. Aviošovu varēja redzēt arī citur Rīgas centrā.

Pašdarināto lidaparātu konkursā piedalījās 46 komandas no dažādām Latvijas pilsētām.

Žūrijas vērtējumā pirmo vietu ieguva komanda no Rīgas "Vāverīte". Uzvarējušās komandas pilots saņems pilnībā apmaksātus kursus privātās lidmašīnas pilota licences iegūšanai un pārsteiguma balvas komandas dalībniekiem.

Arī otro vietu ieguva arī komanda no Rīgas - "City Sport AirForce", bet trešo vietu un žūrijas simpātijas balvu - komanda no Mārupes "Bitīt' matos".

Skatītāju simpātiju balvu SMS balsojumā ieguva komanda no Smiltenes "Elektropuika un Co", bet tālākais lēciens šodienas sacensībās sanāca Rīgas komandai "Sviests Team International - Flying Brick".

Konkursa laikā, pirmo reizi pēdējo 30 gadu laikā, notiek arī iespaidīgs avio šovs, ko ar četrām lidmašīnām demonstrē "Flying Bulls" komanda.

Šogad "Red Bull Flugtag" konkursi jau notikuši Polijā, Turcijā, Lielbritānijā, Austrālijā un vēl notiks Somijā, ASV, Meksikā un Igaunijā.

Pirmo reizi "Red Bull Flugtag" notika 1992.gadā Vīnē. Kopš tā laika konkurss ir guvis plašu popularitāti un atpazīstamību, un tas notiek vairāk nekā 70 pasaules pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!