Šodien Saeima ar ievērojamu balsu vairākumu Valsts prezidenta amatā uz vēl vienu četru gadu termiņu ievēlēja Vairu Vīķi-Freibergu.
Par Vīķes-Freibergas atkārtotu ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā balsoja 88 deputāti, bet seši bija pret.

Balsošana par Vīķi-Freibergu notika aizklāti ar vēlēšanu zīmēm, deputātiem pa vienam ieejot balsošanas zālē.

Balsojumā par Valsts prezidentes atkārtotu ievēlēšanu piedalījās visi partijas "Jaunais laiks", "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Pirmās partijas, Tautas partijas un Tautas saskaņas partijas deputāti, kuri jau iepriekš bija pauduši atbalstu prezidentes ievēlēšanai. Sociālistiskās partijas frakcija pirms prezidenta vēlēšanām bija paziņojusi, ka balsos pret Vīķes-Freibergas pārvēlēšanu, bet četri "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" Saeimas deputāti balsojumā plānoja nepiedalīties.

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš informēja, ka Vīķes-Freibergas pilnvaras nākamajiem četriem prezidentūras gadiem sāksies 8. jūlijā, kad viņai būs jādod zvērests.

Vīķei-Freibergai saskaņā ar Satversmi būs jāzvēr, ka viss viņas darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam, ka viņa darīs visu, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību, ievēros Satversmi un Latvijas likumus, pret visiem izturēsies taisni un savus pienākumus izpildīs pēc labākās sirdsapziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!