Foto: LETA

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sniedzis palīdzību 11 cilvēkiem, kuriem kļuvis slikti pēc narkotisko vielu smēķēšanas, pastāstīja dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Trīs no šiem cilvēkiem bijuši pusaudži - 13 gadus veca meitene, kā arī 16 un 13 gadus veci zēni. Pārējie bijuši pieaugušie līdz 35 gadu vecumam.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi devušies 1130 izsaukumos, no kuriem 185 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām. Piemēram, kāds 76 gadus vecs vīrietis Zemgalē, strādājot ar ēveli, amputējis vairākus rokas pirkstus, bet Vidzemē 77 gadus vecs vīrietis, rīkojoties ar zāģi, nogriezis vairākus roku pirkstu galus.

Vidzemē palīdzība sniegta arī diviem suņu uzbrukumos cietušajiem. Kādu 56 gadus vecu vīrieti paša suns sakodis kājās, bet 55 gadus vecu sievieti rokā sakodis kaimiņu suns.

Citviet reģionā savainojušies arī trīs velosipēdisti - 61 gadu vecs velosipēda vadītājs alkohola reibumā kritis un salauzis kāju, bet 15 un 18 gadus veci jaunieši, krītot no velosipēdiem, guvuši galvas traumas.

Kā ziņots, trešdien NMPD mediķi devās palīdzēt trīs no dažādu vielu smēķēšanas apreibušiem jauniešiem. Palīdzība tika sniegta arī kādam 22 gadus vecam vīrietim, kurš lietojis aizliegto narkotisko vielu LSD jeb lizergīnskābes dietilamīdu. Tāpat saņemts izsaukums pie kādas 30 gadus vecas narkotiku lietotājas "ar stāžu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!