Foto: Pixabay

Vakcinācijas projekta biroja darbinieku atalgojums ir nedaudz augstāks nekā valsts pārvaldē ierasts, lai piedāvātu konkurētspējīgu atalgojumu, salīdzinot ar privāto sektoru un piesaistītu nozares labākos speciālistus, trešdien, 20. janvārī, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē skaidroja Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP).

Saeimas komisijā raisījās diskusija par Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem piedāvāto atalgojumu, kur komisijas deputāti lūdza komentēt paredzēto atalgojumu šī biroja darbiniekiem. Tāpat tika taujāts, vai biroja darbiniekiem tiks atsevišķi aprēķinātas arī piemaksas par virsstundu darbu, ja tāds būs, tomēr uz šo jautājumu atbilde netika sniegta.

Dūrītis uzsvēra, ka atalgojums ir paredzēts nedaudz augstāks nekā prasti atalgojums valsts pārvaldē, jo darbam vēlas piesaistīt nozares labākos speciālistus, tāpēc ir jāpiedāvā konkurētspējīgs atalgojums, salīdzinot ar privāto sektoru.

Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa pauda, ka tiek gatavots likumprojekts, kurā būs noteikts, kā šis birojs strādās arī pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī. Tāpat ir noteikts, ka tas darbosies konkrētu laika periodu – līdz gada beigām.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets piešķīris 641 806 eiro Vakcinācijas projekta biroja atalgojumam un pakalpojumu iepirkšanai, pēc valdības sēdes piektdien, 15. janvāra, vakarā preses konferencē pēc valdības sēdes paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Līdz pieteikšanās termiņa beigām šīm vakancēm bija pieteikušies 416 pretendenti.

Kā vēstīts, biroja darbiniekiem tiek solīta 3500 līdz 4900 eiro alga pirms nodokļu nomaksāšanas.

Kopumā tika piedāvātas piecas vakances - komunikācijas koordinators, loģistikas koordinators, vakcinācijas procesa koordinators, informācijas tehnoloģiju projektu koordinators un biroja vadītājs. Vakances ir uz noteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!