Foto: Valsts policija

Valdgales pagasta ugunsgrēka dzēšanas darbos vairs nav nepieciešamības pēc trīs helikopteriem, tāpēc Baltkrievijas lidaparāts atgriezīsies Baltkrievijā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests skaidro, ka ugunsgrēka vietā Talsu novada Valdgales pagastā nenotiek degšana ar atklātu liesmu, bet atsevišķās vietās turpinās tikai gruzdēšana. Līdz ar to nav nepieciešams ugunsgrēka dzēšanai no gaisa izmantot trīs helikopterus. Tāpēc tiek samazināts dzēšanas atbalsts no gaisa un Baltkrievijas helikopters otrdien atgriezīsies Baltkrievijā.

Dzēšanas darbus turpinās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Lietuvas NBS helikopters.

Agrā otrdienas rītā VUGD novērojis, ka pēc lietus, kas pirmdien lija aptuveni trīs stundas, un gaisam kļūstot mitrākam, un zemei salīstot, ugunsgrēka dzēšanas darbu vietā degšana ar atklātu liesmu nav novērota. Atsevišķās vietās iekšpus perimetra notiek gruzdēšana un ir sadūmojums.

Jau ziņots, ka jau otrdienas vakarpusē būs divas nedēļas kā ugunsdzēsēji turpina dzēst kūdras purva un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēks izcēlās 17. jūlija pievakarē.

Jau no pagājušās piektdienas, 27. jūlija, rīta ugunsgrēku no gaisa dzēsa trīs helikopteri – Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, viens Lietuvas NBS un viens helikopters no Baltkrievijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!