Ministru kabinets otrdien akceptēja Iekšlietu ministrijas iesniegtos prostitūcijas ierobežošanas noteikumus. Noteikumi paredz kārtību, kādā ierobežojama un kontrolējama seksuālu pakalpojumu sniegšana jeb prostitūcija. Noteikumi arī paredz, kādām personām aizliegts nodarboties ar prostitūciju.
Noteikumos norādīts, ka pašvaldībās, kuru teritorijā iedzīvotāju skaits ir lielāks par 20 000, jānosaka vietas, kurās fiziskas personas, kas nodarbojas ar prostitūciju, var piedāvāt seksuālos pakalpojumus vai pieņemt seksuālo pakalpojumu pasūtījumus. Pārējās pašvaldības minētās vietas nosaka pēc Valsts policijas rakstiska pieprasījuma. Noteikumos arī minēts, kādos gadījumos prostitūtām aizliegts sniegt seksuālos pakalpojumus. Šo noteikumu izpildi kontrolē Valsts policijas priekšnieka noteiktās amatpersonas sadarbībā ar pašvaldībām.

Normatīvajos aktos noteiktās kārtības, kādā prostitūtām tiek veiktas veselības pārbaudes, ievērošanu kontrolē medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija. Par šo noteikumu neievērošanu vainīgās personas saucamas pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!