Foto: DELFI
Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu par papildu 2 197 960 latu mērķdotāciju pašvaldībām, lai tās līdz šā gada beigām varētu segt uzturēšanas izdevumus pašvaldību internātskolām un speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm.

IZM skaidro, ka valdība novembra sākumā lēma par naudas pārdali no IZM budžeta apakšprogrammas "Studējošo un studiju kreditēšana" uz pašvaldību programmu "Mērķdotācijas izglītības pasākumiem". Pašvaldībām speciālo skolu uzturēšanai ir piešķirts papildu finansējums 2 197 960 latu apmērā.

IZM norāda, ka mērķdotāciju uzturēšanas izdevumiem ministrija nosaka, ņemot vērā pašvaldību sniegto informāciju par izglītojamo skaitu 1.septembrī.

Līdz šim no septembra līdz decembrim izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumi nodrošināti vien 52,69% apmērā no MK noteikumos paredzētā. Papildu piešķirtā mērķdotāciju nodrošinās izglītības iestāžu uzturēšanu 75% apmērā no noteiktā.

Iepriekš speciālajām skolām mērķdotācijā atvēlēti 49,23 miljoni latu, bet līdz ar papildu finansējumu uzturēšanas izdevumu segšanai skolām šogad būs pieejami kopumā 51,43 miljoni latu. Papildu resursus saņems aptuveni 60 pašvaldību speciālās pirmsskolas izglītības iestādes, internātskolas un attīstības un rehabilitācijas centri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!