Foto: LETA
Ministru kabinets otrdien nolēma Mālpils novadam piešķirt 10 000 latu, lai segtu pusi no pabalstu summas, ko pašvaldība izmaksājusi dzīvojamās mājas eksplozijā cietušajiem iedzīvotājiem.

Valsts finansiālā palīdzība tiks piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā skaidro, ka 16.oktobra naktī Mālpils novada Upmales ciemā nogranda sprādziens trīsstāvu dzīvojamajā mājā, kur kopumā bija 18 dzīvokļi. Seši no dzīvokļiem ir pilnībā sagrauti un izpostīti, trīs dzīvokļi ir daļēji bojāti, divos dzīvokļos nav iespējams nokļūt, jo sprādziena rezultātā gandrīz pilnībā sabrukušas starpstāvu kāpnes.

Negadījumā dzīvību zaudējuši jau seši dzīvojamās mājas iedzīvotāji. Trīs no iedzīvotājiem pēc pārciestām traumām turpina ārstēties ārstniecības iestādēs. Traģēdijas dēļ bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku.

Mālpils novada dome nākamajā dienā pēc traģēdijas lēma sagruvušajā mājā mitušajām ģimenēm izmaksāt vienreizējus pabalstus 200 līdz 500 latu apmērā. Domes nolikums paredzot, ka nelaimē cietušie no domes varot saņemt 200 latus lielus vienreizējos pabalstus, taču šinī gadījumā tām ģimenēm, kuras zaudējušas visu iedzīvi, izmaksās 500 latu pabalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!