Foto: stock.xchng

Ministru kabinets (MK) otrdien, 16.jūnijā, lems par Rēzeknes lidlauka nodošanu bez atlīdzības Rēzeknes pašvaldības īpašumā, jo tā iecerējusi tur izveidot civiālās aviācijas centru, liecina MK sēdes darba kārtība.

Atbilstoši rīkojumam, Rēzeknes novada pašvaldība nekustamajā īpašumā plāno veikt izpletņlēkšanas un civilās aviācijas centra izveidi, kā arī dažādu pasākumu īstenošanu, tādu kā "AN-2" lidmašīnu ikgadējais salidojums, Latvijas čempionāti izpletņlēkšanā, paraugdemonstrējumi izpletņlēkšanā

Iepriekšminēto pasākumu īstenošanas mērķis ir veicināt aviācijas sporta veidu popularitāti sabiedrībā, jauniešu interesi par aviāciju un aviācijas sporta veidiem, sekmēt militāri-patriotisko audzināšanu, motivēt profesionālajai attīstībai, kā arī piesaistīt aviāciju civilās aizsardzības pasākumu realizēšanā, MK rīkojuma projekta paskaidrojuma rakstā.

Rēzeknes novada pašvaldība 2011. gada 27. jūnijā uz nenoteiktu laiku ir noslēgusi sadarbības līgumu ar biedrību "Latgales pilots" par sadarbību projektu, kas saistīti ar mazās un vidējās aviācijas attīstību. Savukārt 2013. gadā Nacionālie bruņotie spēki nodeva bez atlīdzības Rēzeknes novada pašvaldības īpašumā lidmašīnu "AN-2".

Nekustamais īpašums "Lidlauks Rēzekne 1", Audriņu pagastā, Rēzeknes novadā, kas sastāv no zemes vienības 21,38 hektāru platībā reģistrēts uz Latvijas valsts vārda Aizsardzības ministrijas personā. Ar zemes vienību ir saistīts lidlauka skrejceļš 8700 kvadrātmetru platībā. Pārējā lidlauka skrejceļa daļa 50635,20 kvadrātmetru platībā atrodas uz četrām privātpersonām piederošiem nekustamajiem īpašumiem. Kopumā viss lidlauka skrejceļš 59335,20 kvadrātmetru platībā atrodas Aizsardzības ministrijas valdījumā.

Rēzeknes novada pašvaldība ir panākusi vienošanos ar privāto zemju īpašniekiem, uz kuru zemēm atrodas daļa no lidlauka skrejceļa, par attiecīgo zemes vienību daļu ilgtermiņa nomu vai atsavināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!