Foto: DELFI

Pēc visu pušu uzklausīšanas valdība otrdienas sēdē neizšķīrās, cik konkursa kārtībā izvēlēti komersanti nodrošinās maksas kanālus zemes ciparu apraidē no 2014.gada, tā vietā piekrītot Satiksmes ministrijas (SM) valdības sēdē piedāvātajam kompromisam to noteikt konkursa nolikumā.

SM uz otrdienas valdības sēdi virzīja divus variantus - darba grupas, SIA "Lattelecom" un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas atbalstīto ierosinājumu šādu iespēju paredzēt vienam komersantam un Latvijas Telekomunikāciju asociācijas un SIA "Baltkom" atbalstīto ierosinājumu dot iespēju maksas kanālus nodrošināt vairākiem komersantiem.

Pēc ministrijas ierosinājuma nolikums tiks veidots, pamatojoties uz konceptuālajiem lēmumiem, kas tiks pieņemti Saeimā. Proti, paredzams, ka parlamentam būs jāspriež par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kompetenci, un attiecībā uz zemes ciparu apraidi padomei varētu tikt piešķirtas tiesības vērtēt, kuri kanāli iekļaujami maksas paketēs.

NEPLP loceklis Ivars Zviedris otrdien valdības sēdē apliecināja, ka padome ir gatava uzņemties šo atbildību.

Lemjot par šo jautājumu, atturējās tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), kurš no partijas saņēmis mandātu atbalstīt variantu, kas paredz iespēju maksas kanālus nodrošināt vairākiem komersantiem.

Ministri vienojās, ka bez maksas pieejamos jeb nacionālos televīzijas kanālus zemes ciparu apraidē no 2014.gada nodrošinās VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs".

Par šo jautājumu valdībai jālemj, jo pašreizējam zemes ciparu televīzijas nodrošinātājam "Lattelecom" tiesības piešķirtas līdz 2013.gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!