Foto: DELFI
Valdība otrdien nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Alūksnes novada pašvaldībai 10 108 latus, bet Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem – 3868 latus, lai kompensētu šā gada pavasaru plūdu radītos zaudējumus un plūdu novēršanas darbos iztērētos līdzekļus.

Alūksnes novada pašvaldībai finansējums piešķirts, lai salabotu plūdu radītos bojājumus pašvaldības autoceļa "Kopmaņi - Pūriņi" 1. un 1,5. kilometrā, kur bojāta ceļa klātne, izskalota tās pamatne 1800 kvadrātmetru platībā, divās vietās izveidojušies izskalojumi 2 metru dziļumā un 5 metru platumā. Tāpat par piešķirto naudu pašvaldība varēs salabot bojājumus arī autoceļa "Upeskakts - Līgotņi" 0,5 kilometrā. Tur bojāta ceļa klātne, izskalota tās pamatne 50 kvadrātmetru platībā. Abi ceļi pašlaik ir slēgti, jo satiksme pa tiem nav iespējama.

Savukārt armija no piešķirtajiem līdzekļiem kompensēs tēriņus upju monitoringam no gaisa ar helikopteru, kūdras kaisīšanai uz ledus no lidmašīnas, applūstošo teritoriju novērošanai un kontrolei un ledus sastrēgumu spridzināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!