Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas padomes nolikumu, kurā noteikta padomes darba organizācija, tās mērķi, funkcijas, tiesības un struktūra.
Nolikumā teikts, ka izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības interešu ievērošanu, izložu, azartspēļu un loteriju tirgus attīstību un stabilitāti.

Padomes uzdevums ir koordinēt un sekmēt valsts pārvaldes iestāžu, sabiedrisko organizāciju, nevalstisko organizāciju un azartspēļu organizētāju darbību, kā arī sadarbību izložu, azartspēļu un loteriju tirgus uzraudzības un kontroles jomā.

FM pārstāvji norāda, ka izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas padomes nolikums ir nepieciešams lai padome, kā konsultatīva institūcija, pildītu Azartspēļu un izložu likumā noteiktos uzdevumus. Nolikuma projektā reglamentēts padomes sastāvs, padomes priekšsēdētāja pienākumi un padomes sēdes sasaukšanas termiņš. Padomes priekšsēdētājs ir FM pārstāvis, bet biedrība, kas pārstāv vairāk nekā 50 procentus no Latvijas Republikas azartspēļu organizētājiem ir Latvijas spēļu biznesa asociācija.

FM informēja, ka izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas padomes darba nodrošināšanai papildu finanšu līdzekļi nebūs nepieciešami, jo padomi materiāltehniski nodrošina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!