Foto: DELFI

Premjera amatam nominētais Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka valdības veidošanas procesā ir sācis saliedēt partiju "Vienotība", liecina viņa teiktais LTV raidījumam "Rītā Panorāma".

Runājot par valdības veidošanu, Kučinskis ne tikai norādīja, ka viņam ir loma "Vienotības" saliedēšanā, bet arī, ka pirmdien, paļaujoties uz pragmatismu no "Vienotības" deputātu puses, cer panākt vienošanos ar partiju par nākamās valdības veidošanu. Tāpat Kučinskis pirmdien plānojis ar "Vienotību" runāt arī par valdības sadarbību ar parlamentu.

Savukārt iesaistīt opozīcijas partijas valdībā šobrīd nav prioritāte, jo tas nozīmētu izmaiņas valdības darbā un portfeļu sadalījumā, uzsvēra Kučinskis.

Deputāts paredzēja, ka valdība varētu būt gatava 11. februārī. Nākamnedēļ Kučinskis plānojis uzrunāt potenciālos ministrus.

Ziņots, ka partija "Vienotība" ar Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien turpinās diskutēt par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, par ko līdz šim nav izdevies vienoties.

"Vienotība" jaunajā valdībā vēlētos vadīt Satiksmes ministriju (SM), Ārlietu ministriju (ĀM), Iekšlietu ministriju (IeM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Tieslietu ministriju (TM) un Ekonomikas ministriju (EM). Savukārt Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) piedāvā "Vienotībai" uzņemties atbildību par IeM, ĀM, IZM, EM un Labklājības ministriju (LM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!