Foto: LETA

Valsts SIA "Autotransporta direkcija" vadības lēmums neatbalstīt maršruta Gaujiena-Kalnaine-Valka izveidi, ir pretrunā ar sabiedrības interesēm, portālam "Delfi" pavēstīja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Tāpat šāda rīcība neatbilst valdības solījumiem novadu izveides laikā un tagad, runājot par skolu tīkla optimizāciju.

"Situācija, ka no pagasta centra līdz novada centram var nokļūt tikai divas reizes nedēļā, ir absurda un viens no iemesliem, kādēļ Zvārtavas pagasts strauji zaudē iedzīvotājus. Faktiski Zvārtavas pagasta iedzīvotājiem nav iespēju saņemt ne pašvaldības, ne valsts iestāžu pakalpojumus, ne arī strādāt Valkā vai Valgā," vēstulē direkcijai norāda Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Pēc viņa teiktā, daudzi Gaujienas iedzīvotāji interesējas par darba iespējām Valkā un Valgā, taču viņi ar sabiedrisko transportu nevar nokļūt uz Valku.

Turklāt Valkas novada dome ir pieņēmusi lēmumu reorganizēt Ozolu pamatskolu, taču to bremzējot tas, ka bērni nevar nokļūt Valkā ar sabiedrisko transportu. "Valkas novada pašvaldība nevar līdzfinansēt šo maršrutu tādēļ, ka skolu tīkla reorganizācija prasa ļoti apjomīgus līdzekļus, jo valsts interesēs taču ir, lai tas notiktu saprātīgā veidā," skaidro pašvaldībā, aicinot direkciju atkārtoti izskatīt jautājumu par maršruta Gaujiena-Kalnaine-Valka izveidi un pieņemt pozitīvu lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!