Valmieras 5. vidusskola kļuvusi par vienu no pirmajām skolām Latvijā, kas jauno mācību gadu sāk ar pilnībā aprīkotu "Samsung" digitālo klasi, kurā ir interaktīvā tāfele, 30 planšetdatori un iespēja turpmāk izmantot tā dēvēto "One to One" apmācību, informēja "Samsung Electronics Baltics" Komunikācijas projektu koordinatore Ilze Meirupska.

Jaunā interaktīvā tehnoloģija ir "Samsung" dāvinājums Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijai un Valmieras 5. vidusskolai.

Vienlaikus klase būs pieejama arī skolotājiem, skolu vadītājiem, skolēniem un citiem interesentiem no visa Vidzemes reģiona. Kā pastāstīja Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja, digitālā klase ar interaktīvām tehnoloģijām Valmieras 5. vidusskolā sniegs iespēju gan Valmieras SOS ciemata bērniem, gan arī visiem skolas audzēkņiem izmantot jaunas un atraktīvas metodes mācību priekšmetu un moderno tehnoloģiju apguvē.

Savukārt Valmieras 5. vidusskolas direktore Rudīte Markus atzina, ka "Samsung" digitālā klase ir liels ieguvums mācību procesa pilnveidošanā. "To sākotnēji vairāk izmantosim dabaszinību priekšmetu mācīšanai, bet ar laiku, apmācot skolas pedagogus, tajā plānojam rīkot arī valodu un sociālo zinību stundas," atzina skolas direktore, norādot, ka digitālā klase nākotnē varētu kalpot ne tikai mācību procesa nodrošināšanai skolā, bet būt arī visas Valmieras un apkārtējo novadu digitālais metodiskais centrs.

Kā pastāstīja Meirupska, interaktīvās mācību klases aprīkojums nodrošinās digitālajam laikmetam atbilstošu mācību procesu, tās tehnoloģijas skolotājiem ļaus efektīvāk sekot līdzi jauniešu individuālajam veikumam, savukārt skolēniem sniegs iespēju daudz saistošāk apgūt mācību vielu.

Dienvidkorejas uzņēmums "Samsung Electronics" ir pasaulē lielākais elektrotehnikas ražotājs. Uzņēmums darbojas 79 pasaules valstīs, un tā ikgadējais pārdošanas apjoms pārsniedz 187,8 miljardus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!