Sestdien, 5.jūlijā, pilsētas svētku ietvaros Valmierā norisināsies draudzības suņu sacensības nacionālajā daudzcīņā - "Valmierai 731", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Sacensībām, kuras norisināsies Valmieras 5.vidusskolas sporta laukumā, ikviens aicināts pieteikties notikuma dienā - 5.jūlijā no plkst.10.00. Dalība sacensībās - bez maksas.

Draudzības suņu sacensību programmā paredzēti četri posmi: suņa piesaukšana, šķēršļu joslas pievarēšana un figurantu aizturēšana, uzveicot šķēršļu joslu.

Sacensību dalībnieki (suņu saimnieki) varēs startēt trīs apakšgrupās: 1.grupa – līdz 45 gadiem (ieskaitot), 2.grupa – no 46 gadiem un vecāki, 3.grupa – sportisti un suņi, kas sāk startēt pirmo gadu neatkarīgi no suņa vecuma, un mazie suņi. Sportistam vecuma ierobežojumu nav, bet obligāta prasība ir dalība sacensībās sporta tērpā un sporta apavos.

Sacensības organizē Jūrmalas pilsētas suņaudzētāju biedrība ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus nodarbībās ar suņiem, noteikt spēcīgākos sportistus Latvijas mērogā un popularizēt suņkopības sportu kā veselīgu dzīvesveidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!