Foto: LETA

Ceturtdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Straupes ielu Valmierā, kur dega šķūnis, kurā, iespējams, atrodas cilvēks. Ugunsgrēka vietā tika atrasts viens bojāgājušais, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg šķūnis ar izbūvētu dzīvojamo telpu.

Pārmeklējot ēku, tika atrasts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Pulksten 11.40 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Piektdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur uz autoceļa Rīga-Ainaži pēc ceļu satiksmes negadījuma no kravas automašīnas noplūst degviela aptuveni 400 litru apmērā. Glābēji notikuma vietā noplūdi apturēja. Darbs notikuma vietā turpinās.

Naktī uz piektdienu ugunsdzēsēji steidzās uz Salaspils pagastu, autoceļu Rīgas apvedceļš-Salaspils, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka avarējusi smagā automašīna un no tās degvielas bākas notiek dīzeļdegvielas noplūde. Glābēji traukos savāca noplūdušo dīzeļdegvielu un apturēja noplūdi. Pulksten 4.14 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ceturtdienas pusdienlaikā tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Rencēnu pagastu, kur vieglā automašīna ieslīdējusi grāvī un netiek saviem spēkiem laukā. Ugunsdzēsēji cilvēku atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, šķūnis, pudeles, grīda, LED izkārtne, veļas mašīna, sadzīves mantas. Septiņos gadījumos ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu brauktuvi un sazāģētu nolūzušos kokus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!