Rīgas Centra rajona tiesa otrdien apmierināja bijušā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra Andra Priekuļa prasību par piespiedu darba kavējuma atlīdzināšanu un nolēma no Valsts Civildienesta pārvaldes (VCP) piedzīt Priekulim par labu 19 904 latus.
Tāpat tiesa no pārvaldes piedzina 438 latu tiesāšanās izdevumus un 50 latu par Priekuļa advokāta pakalpojumiem.

VCP priekšnieks Māris Jaunozols pēc sprieduma pasludināšanas sacīja, ka pagaidām vēl nav izlemts, vai spriedums tiks pārsūdzēts. Vispirms pārvalde vēloties iepazīties ar sprieduma motivējošo daļu. Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā Rīgas apgabaltiesā.

Izglītības un zinātnes ministra Jāņa Gaigala darbības laikā Priekuli par pieļautajiem finanšu pārkāpumiem, izmaksājot sev prēmijas, atbrīvoja no valsts sekretāra amata, taču Rīgas apgabaltiesa nosprieda, ka Priekulis amatā jāatjauno. Līdz šim VCP Priekulim samaksājusi 3612 latus, kompensējot zaudējumu, kuru aprēķināja no valstī noteiktās minimālās algas.

Ministrija ilgi ignorēja tiesas spriedumu, taču, kad pērn janvāra sākumā par nelietderīgu finanšu līdzekļu izlietošanu un pilnvaru pārsniegšanu no darba atlaida ministrijas valsts sekretāru Andri Sarnoviču, ministrija atjaunoja Priekuli amatā. Viņš neilgi pēc atjaunošanas amatā iesniedza atlūgumu un atkal kļuva par Rīgas 3.vidusskolas direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!