Valsts šogad dzēsīs studiju kredītus 663 sociālajā, izglītības un kultūras sfērā strādājošajiem, kuri pēc mācību beigām strādās atbilstoši savai izglītībai, otrdien nolēma Ministru kabinets.

Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtais projekts paredz, ka studiju kredīts būs dzēsts tiem jaunajiem speciālistiem, kas strādās valsts un pašvaldību institūcijās, ārstniecības iestādēs, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, ko apmaksā no valsts budžeta un nevalstiskā sektora institūcijās, kuras veic valsts vai pašvaldību pasūtījumu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā.

No valsts budžeta līdzekļiem kredīti būs dzēsti 375 pedagogiem, sociālajiem pedagogiem un logopēdiem, 54 valsts dibināto augstskolu un valsts dibināto zinātniskās pētniecības institūtu un centru speciālistiem, to vidū, lektoriem, asistentiem, pasniedzējiem, laborantiem, inženieriem, pētniekiem u.c.

Tāpat kredīti būs dzēsti 63 sociālās jomas speciālistiem - sociālajiem darbiniekiem, sociālajiem aprūpētājiem, sociālajiem rehabilitētājiem u.c. Kredīti būs dzēsti arī 38 kultūras sfērā strādājošajiem - aktieriem, bibliotekāriem, koncertmeistariem u.c., 32 veselības aprūpē strādājošajiem - ārstiem, medicīnas māsām, fizioterapeitiem, tehniskajiem operatoriem, zobārstiem un citiem.

Visbeidzot, valsts apmaksātas mācības būs arī 101 valsts pārvalžu darbiniekam - ierēdņiem un speciālistiem, kā arī Tiesībsarga biroja darbiniekiem.

Studiju kredīta dzēšanai laikā no šī gada līdz 2017. gadam ik gadi būs vajadzīgi 368 869 lati.

Kredītu dzēšana notiek, lai nodrošinātu kvalificētāku darbinieku strādāšanu valsts pārvaldes iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!