Valdība otrdien uzdeva valsts budžeta iestādēm izvērtēt šā gada otrajā pusē plānoto iepirkumu veikšanas grafikus, informē Finanšu ministrijā (FM).
Saskaņā ar valdības pieņemto rīkojumu, gatavojot informāciju par valsts iepirkumu izpildi 2008. gada pirmajā pusē, ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm būs jāprecizē iepirkumu plāns atbilstoši gaidāmajām izmaiņām šā gada valsts budžetā. Ja saskaņā ar valsts budžeta iestāžu prognozēm līdz gada beigām nebūs reāli iespējams veikt iepirkumus, ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm būs jāsniedz priekšlikumi konkrētu budžeta programmu un apakšprogrammu izdevumu samazināšanai.


Gada sākumā valdība uzdeva ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm pārskatīt savus plānotos iepirkumu veikšanas grafikus, nepieciešamības gadījumā tos pārstrukturizējot tā, lai visi iepirkumi netiktu atlikti uz gada otro pusi vai beigām. Tomēr valsts budžeta iestāžu iesniegtā informācija liecina, ka lielākais iepirkumu apjoms joprojām ieplānots gada otrajā pusē.


FM apkopotā informācija par valsts pamatbudžetu liecina, ka šā gada janvārī un februārī veikti izdevumi valsts iepirkumiem attiecīgi 31,3 miljonu latu un 40,1 miljonu latu apmērā jeb 3,8% un 4,9% apmērā no kopējiem plānotajiem izdevumiem valsts iepirkumiem. Martā tika plānots veikt valsts iepirkumus 70,6 miljonu latu apmērā, kas veido 8,6% no kopējiem gada izdevumiem. Martā iepirkumiem iztērēts 41,1 miljons latu jeb 58,2% no mēneša plāna. Aprīlī tika plānots veikt valsts iepirkumus 49,9 miljonu latu apmērā, kas veido 6,1% no kopējiem gada izdevumiem. Šajā laika periodā iztērēti 50,6 miljoni latu jeb 101,4% no mēneša plāna.


Savukārt sociālās apdrošināšanas budžetā līdzekļi valsts iepirkumu apmaksai 2008. gada martā apgūti 433,0 tūkstoši latu apmērā jeb 39,7% no plānotā un aprīlī apgūti līdzekļi 331,8 tūkstoņu latu apmērā jeb 44,8% no plānotā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!