Ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts informatīvais ziņojums par valsts kapitālsabiedrību un kapitālsabiedrību, kurās valsts daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopsummā pārsniedz 50 %, īpašumā esošas nekustamās mantas iznomāšanu, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Līdz šim nav bijusi noteikta vienota kapitālsabiedrību īpašumā esošo nekustamo īpašumu iznomāšanas kārtība, norāda Beļkeviča. Lai turpmāk nodrošinātu sabiedrības informēšanu, caurskatāmu un atklātāku iznomāšanu, tiek paredzēts, ka valsts kapitāla daļu turētājiem jānodrošina informācijas par iznomājamiem kapitālsabiedrības īpašumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, nomas nosacījumiem un iznomāšanas rezultātiem publiska pieejamība.

Lai to nodrošinātu, šī informācija uzņēmumiem jāpublicē savā mājas lapā internetā, ja tāda ir, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" mājas lapā, kā arī jāpadar publisku pieejama kapitālsabiedrības telpās, ja objektīvu iemeslu dēļ nepastāv ierobežojumi telpu publiskai piekļuvei.

Tāpat valsts kapitāla daļu turētājam līdz 2011. gada sākumam jāpieņem kapitālsabiedrības īpašumā esošas nekustamās mantas iznomāšanas un nomas maksas noteikšanas kārtība. Kapitālsabiedrībai jānodrošina arī šīs kārtības publiska pieejamība, informē Beļkeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!