Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valsts meža dienests (VMD) ir pagarinājis stirnu medību termiņu līdz 2020. gada 6. decembrim, portālu "Delfi" informēja VMD preses sekretāre Selva Šulce.

Tas darīts, lai nodrošinātu medījamo dzīvnieku sugu populāciju, genofonda un medījamo dzīvnieku apdzīvotās vides aizsardzību un saglabāšanu, ievērojot medījamo dzīvnieku saprātīgas izmantošanas un ekoloģiski līdzsvarotas kontroles principus, norāda dienestā.

Medību noteikumos ir norādīts, ka konstatējot objektīvus apstākļus, kā arī atbilstoši attiecīgās sugas dzīvnieku populācijas stāvoklim, Valsts meža dienests ir tiesīgs mainīt zīdītāju medību termiņus, kā arī noteikt papildu ierobežojumus vai atvieglojumus medību organizēšanai, par to nekavējoties informējot medību tiesību lietotājus.

Tāpat ir noteikti atvieglojumi staltbriežu medību organizēšanā 2020./2021. gada medību sezonā medībās ar dzinējiem no 1. decembra atļaujot nomedīt staltbriežu govi, izmantojot staltbrieža teļa medību atļauju, lai pēc iespējas varētu izpildīt noteikto limitu un lai neradītu pārkāpuma situācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!