Valsts policija (VP), atbalstot Cūkmena kampaņu "Nemēslo ceļmalā!", turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību vides piemēslotājiem, informē policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

Policija atgādina, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss par atkritumu izmešanu tam neparedzētās vietās paredz naudas sodu no 50 līdz 500 latu apmērā. VP par vides piemēslošanu pagājušajā gadā noformējusi 33 administratīvā pārkāpuma protokolus, savukārt šogad no janvāra līdz jūlijam – deviņus.

Lai arī cilvēki kļūst atbildīgāki, tomēr, kā norāda Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, "tā kā problēma joprojām tomēr pastāv". Tāpēc VP aktīvāk iesaistīsies cīņā ar vides piemēslotājiem, noformējot atkritumu izmetējiem administratīvā pārkāpuma protokolus un ziņojot par to Valsts vides inspekcijai.

Lai cīnītos pret atkritumiem ceļmalā un brīdinātu autovadītājus par sodu, kas pienākas par atkritumu izmešanu pa auto logiem, kampaņas ietvaros tuvākajās dienās uz visām Rīgas robežām uzstādīs īpašas ceļa zīmes, savukārt tuvākā mēneša laikā informatīvās zīmes uzstādīs arī pie lielāko reģionu pilsētu robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!