Foto: LETA

No otrdienas, 19. aprīļa, Valsts policijas koledžas direktora amatā ir apstiprināts līdzšinējais Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks, pulkvežleitnants Dmitrijs Homenko, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Ņemot vērā, ka iepriekšējais VP koledžas direktors Ģirts Zalāns noslēdza savu dienestu policijā, kopš šī gada 18. janvāra bija vakants VP koledžas direktora amats. Jau 21. janvārī tika izsludināts konkurss uz konkrēto amatu, kas noslēdzās 10. februārī.

Izvērtējot kandidātus, ar krietnu punktu pārsvaru Valsts policijas vērtēšanas komisija virzīja Valsts policijas koledžas direktora amata apstiprināšanai Homenko.

Kā norāda VP, Homenko kandidatūra atbilst Valsts policijas koledžas direktora amatam izvirzītajām prasībām. Viņš Latvijas Universitātē ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī viņam ir teju 20 gadu pieredze dienestā VP, tostarp vadošos amatos.

Valsts policijas koledžas direktors Homenko policijā dienē no 2002. gada, kad uzsāka studijas Latvijas Policijas akadēmijā.

Pēcāk viņš savu dienestu turpinājis kā iecirkņa inspektors VP Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldē Kārtības policijā, vēlāk dienējis arī dažādās kriminālpolicijas struktūrvienībās. 2015. gadā Dmitrijs Homenko dienestu turpināja VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē kā Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks, bet 2021. gada pavasarī tika paaugstināts par priekšnieka vietnieku.

Viņa ieguldījums, darba rezultāti un profesionalitāte ir novērtēta ar dažādiem apbalvojumiem ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tostarp saņemti ASV Federālā izmeklēšanas biroja atzinības raksti, tā portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!