Sestdienas vakarā gadskārtējā gadu mijas uzrunā televīzijā Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicināja kopīgi atskatīties uz aizritējušo gadu un padomāt par to, kas katra dzīvē ir bijis labs, patīkams, ko vienmēr varēs atcerēties ar prieku.
"Man kā prezidentei ir bijis ļoti daudz prieka brīžu un lepnuma brīžu par to, ko Latvija un latvieši ir varējuši sasniegt, vai tas būtu maratons, kurā ir sasniegta uzvara, vai kārtējais koris, kas atnāk ar pirmo godalgu. Latvijā ir ļoti daudz ļoti spējīgu, sekmīgu cilvēku, mums ir daudz gudru ļaužu, ar viņiem visiem es lepojos un arī jūs varat lepoties, jo viņu sasniegumi pieder mums visiem," teica prezidente.

Runājot par nākamo gadu, prezidente novēlēja visiem valsts iedzīvotājiem labu veselību, dzīvesprieku un ticību saviem spēkiem, pārliecību par to, ko ir iespējams sasniegt. Turklāt viņa izteica cerību, ka jebkurš centīsies savā dzīvē saskatīt visas tās iespējas, ko pašreizējie apstākļi mums ir dāvājuši, jo "tā ir Dieva dāvana, tā ir likteņa dāvana".

"Mums priekšā stāv visādas grūtības, visādi izaicinājumi, bet arī iespējas, un mūsu rokās ir tas, ko mēs ar šo nākamo gadu izdarīsim. Tā būs atkal viena šķēle no mums atvēlētā rieciena mūsu mūžā, no tā laika, kas mums ir lemts šajā nākamajā gadā, mūsu rokās ir tas, kā to veidot. Es novēlu katram veidot to skaistu, veiksmīgu, sekmīgu, tādu, par ko nākamgad ap šo pašu laiku varēsim atskatīties un teikt – arī tas ir bijis ļoti labs gads."

Uzrunas noslēgumā Vīķe-Freiberga novēlēja Latvijas iedzīvotājiem visiem laimīgu, priecīgu, sekmīgu un veiksmīgu 2006.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!