Lai apspriestos par abu valstu attiecībām, Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga trešdien, 22.martā, tiksies ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.
Tikšanās iniciators ir Udaļcovs, kurš vēlmi apspriesties ar prezidenti izteica pirms vairākām nedēļām krievu kultūras dienās.

Paredzams, ka amatpersonas tikšanās laikā runās arī par pēdējā laikā valstu izteiktajiem pārmetumiem un nesaskaņām, kas izveidojušās. Vairākkārtīgi ziņots, ka Krievija pēc 16.marta leģionāru piemiņas pasākuma izplatījusi vairākus asus paziņojumus, kuros vaino Latviju nacionālisma izplatībā.

Latvija šos pārmetumus noraidījusi un sniegusi vairākus asākus komentārus par notiekošo, piemēram, aicinot Krieviju beidzot atzīt Baltijas valstu okupāciju.

Krievijas vēstnieks pirms dažām dienām jau tikās ar ārlietu ministru Induli Bērziņu un iesniedza viņam Krievijas ārlietu ministra atbildes vēstuli par pastiprinošos retoriku attiecībā uz norisēm Latvijā.

Igors Ivanovs vēstulē norādīja uz gatavību diskutēt un apmainīties viedokļiem. Vēlreiz tiek atgādināta Krievijas pozīcija, ka personām, kas cīnījušās pret fašismu antihitleriskās koalīcijas pusē, ir jāatrodas valsts aizsardzībā, bet "nacistiskie noziedznieki un to rokaspuiši" ir jātiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!