Pēdējā mēneša laikā būtiski pieaugusi Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas popularitāte gan pilsoņu, gan visu iedzīvotāju vidū, liecina "Latvijas Faktu" novembrī veiktās aptaujas rezultāti.
Prezidente pagājušajā mēnesī ir bijusi vispopulārākā politiķe - pilsoņu vērtējumā viņas reitings palielinājies par 12,8 punktiem un sasniedzis 66 punktus. Savukārt visu iedzīvotāju vērtējumā Vīķes - Freibergas reitings no 46,1 punkta oktobrī pieaudzis līdz 56,5 punktiem novembrī.

Līdz šim populārākais politiķis Rīgas mērs Andris Bērziņš visu respondentu vērtējumā ar 51 punktu reitingā novembrī ir otrais, bet pēc pilsoņu domām - tikai trešais ar 53,6 punktiem.

Otrs populārākais politiķis, pēc pilsoņu domām, ir Latvijas Bankas prezidents Einars Repše ar 53,9 punktiem reitingā.

Savukārt trešais populārākais politiķis novembrī visu respondentu vērtējumā ir Latvijas Bankas prezidents Einars Repše ar 50,5 punktiem reitingā.

Gan aptaujāto pilsoņu, gan arī visu aptaujas dalībnieku vērtējumā ceturtais populārākais politiķis ir ekspremjers, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāts Guntars Krasts, kura reitings ir 36,7 punkti pilsoņu vērtējumā un 27,1 punkts visu respondentu vērtējumā.

Jāatzīmē, ka Krasta reitings mēneša laikā pieaudzis attiecīgi par desmit un 7,6 punktiem.

Tālāk pilsoņu un visu aptaujāto vērtējums atšķiras.

Pēc visu respondentu vērtējuma, piektais populārākais ir sociāldemokrātu līderis Juris Bojārs ar 19,8 punktiem reitingā, sestajā vietā ir Tautas partijas deputāte Vaira Paegle ar 18,7 punktiem reitingā, bet septītajā - Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume ar 17,4 punktiem.

Astotais populārākais visu respondentu vērtējumā ir sociāldemokrāts Jānis Ādamsons - viņa reitings ir 17 punkti, devītais ir Tautas saskaņas partijas līderis Jānis Jurkāns ar 14,8 punktiem, desmitais - Tautas partijas deputāts Jānis Lagzdiņš ar 10,7 punktiem, bet vienpadsmitajā vietā ar 10,7 punktiem ierindojusies "Latvijas Ceļa" frakcijas priekšsēdētāja Kristiana Lībane.

Jāatzīmē, ka gan pilsoņu, gan visu iedzīvotāju vērtējumā Lībanes popularitāte ir krietni samazinājusies - attiecīgi par 12 un 9,9 punktiem.

Nepopulārāko politiķu trijnieks novembrī palicis nemainīgs - gan pilsoņu, gan visu respondentu vērtējumā trešais nepopulārākais politiķis ir Ainārs Šlesers ar attiecīgi -9,1 un -8,4 punktiem reitingā, otrais nepopulārākais ir "tēvzemietis" Juris Dobelis ar attiecīgi -13,3 un -18,9 punktiem, bet visnepopulārākais ir sociālistu līderis Alfrēds Rubiks, kura reitingā attiecīgi ir -45,2 un -25,1 punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!