Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga svētdien ieradās Parīzes Orlī lidostā, kur viņu svinīgi sagaidīja Francijas amatpersonas. Rīt Valsts prezidente tiksies ar Francijas prezidentu Žaku Širaku darba pusdienās Elizejas pilī.
Viņa teiks uzrunu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta prezentācijā Fransuā Miterāna Francijas Nacionālajā bibliotēkā. Pēc tam prezidentei būs tikšanās ar Eiropas un Amerikas Preses kluba pārstāvjiem un atsevišķas intervijas.

Prezidente Latvijas vēstniecības telpās pasniegs trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni Katrīnai Lalumjērai par ieguldījumu Latvijas integrācijā Eiropas Savienībā (ES) un Paskālam Andreani par ievērojamu atbalstu Latvijas iestāšanās ES sarunās.

Vakarā prezidente apskatīs "runājošos akmeņus" un plkst.20.30 Svēta Roka baznīcā noklausīsies Rīgas Doma zēnu kora koncertu.

Francijas galvaspilsētā Vīķe-Freiberga uzturēsies līdz trešdienai.

Parīzē notiekošie nemieri nav ietekmējuši prezidentes vizītes gaitu, jo tie norisinās citā Francijas galvaspilsēta daļā.

Jau ziņots, ka desmito nakti pēc kārtas Francijā turpinās grautiņi. Par spīti tūkstošiem papildus policistu iesaistīšanai nemieru novēršanā, jauniešu bandas naktī uz svētdienu Parīzes nabadzīgajās priekšpilsētās un vairākās lielākajās pilsētās sadedzinājušas 1300 automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!