Foto: LETA
Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nav nekādu cerību uz to cilvēku drīzu atgriešanos, kuri no Latvijas aizbraukuši.

Valsts prezidents pirmdien laikrakstam "Diena" atzinis, ka tiekoties un runājot ar cilvēkiem, viņam ir skaidrs, ka jaunajās mītnes zemēs viņiem ir augsts sociālā atbalsta līmenis, tāpēc nekādu cerību uz viņu drīzu atgriešanos Latvijā nav.

Bērziņš norādījis, ka tikmēr, kamēr nav iespējas šeit augt, ieņemt labi atalgotu amatu, aizbraucēji nav "nav spējīgi tehniski atgriezties".

Prezidents laikrakstam atzinis, ka viņu nedaudz pārsteidzis latviešu valodas jautājums.

Valoda tiekot vārdos aizstāvēta ļoti cītīgi, taču kādas vizītes laikā Igaunijā viņam bijusi saruna ar latviešu puisi, kurš atklājis, ka igauņu valodas apguvei materāli esot, bet faktiski neesot iespēju iegūt materiālus ātrai latviešu valodas apguvei.

Valsts prezidents devies uz grāmatnīcu Latvijā un secinājis, ka atšķiras izziņas materiāla apjoms par latviešu valodu un pārējām valodām.

"Un tā būtībā ir attieksme pret mūsu valodu - nevis zinātniskie raksti vai aktīvās runas, bet reālā attieksme," rezumējis prezidents.

Jau vēstīts, ka Latvijā reemigrācijas pasākumu plānu pērn radīja dažādas valsts iestādes, darba devēji, kā arī arodbiedrību un pašvaldību pārstāvji.Tajā paredzēts pasākumu kopums, lai veicinātu no Latvijas aizbraukušo atgriešanos Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!