Foto: Publicitātes foto
Lucavsalas ziemeļu daļā top lielākais bērnu rotaļu laukums Rīgā, tā uzstādīšana tiks pabeigta līdz maija beigām. Bet tikmēr, 4. maijā Lucavsalas atpūtas zonā tiks rīkots sportiski aktīvs pasākums visu vecumu dalībniekiem, informē pašvaldības darbinieki.

Plānots, ka 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Lucavsalas atpūtas zonā norisināsies sportiski aktīvs pasākums, kurā būs ģimeņu stafetes, aktivitātes bērniem, minigolfs, veikborda un kaitborda sacensības, velotriāls jauniešiem un nūjošana senioriem.

Pasākumā "Atklājam Lucavsalu" ikviens apmeklētājs varēs iesaistīties fiziski veselīgās aktivitātēs, kā arī vērot dejotāju un mūziķu priekšnesumus.

Plānots, ka maija beigās - aptuveni 11 hektāru platībā - atradīsies jaunizveidota atpūtas zona: rotaļu laukumi dažādām bērnu vecuma grupām, pludmale, dažādi sporta spēļu laukumi, tostarp jauniešu un ekstrēmā sporta zona. Iedzīvotāju drošībai uzstādīs videonovērošanas kameras.

Šobrīd jaunajā pilsētnieku atpūtas vietā norit skriešanas taku seguma atjaunošana, krastmalas attīrīšana, kā arī sākta vasaras kafejnīcas būvniecība. Šogad Lucavsalā vēl plānota glābšanas stacijas būvniecība, peldvietas ierīkošana (norādes, ūdens teritorijas ierobežošanas ar bojām u.tml.), videonovērošanas kameru uzstādīšana, atpūtas soliņu un atkritumu urnu uzstādīšana, volejbola un basketbola laukumu ierīkošana, kā arī divu pārģērbšanās kabīņu un sanitārā mezgla (arī invalīdiem) izvietošana peldsezonas laikā.

Lucavsalas ziemeļu daļas sakārtošanu pašvaldība sāka apmēram pirms diviem gadiem ar neapsaimniekoto mazdārziņu un pussagruvušo dārza mājiņu likvidāciju, teritorijas atbrīvošanu no sadzīves atkritumiem un būvgružiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!